~~♥♥ wELcOme To EiylaJie's World ♥♥~~


~~sesuatu yang berada di luar jangkaan dan di dalam pemikiran~~

Wednesday, October 27, 2010

~~oUcH~~

lately ase tak sihat sgt2...
bdn lemah..
otak sempit...
ase doWn sgt2.....
ase tak tentu arah......
penat...
semak.....
sakit.....
senak.....
adeehhhhh....adehhhhh.....
i need holiday...

Thursday, October 21, 2010

~~demaM & seLseMa~~~

adehh...
teruknya ase badan...
tak laratnya badan...
ngan stress lagi...
npelah ko tak paham aku???
saje bg aku semak pale lagi???
mlm td seharian aku tak leh tdo....
aduhhhh...

Friday, October 15, 2010

~~~sEdihnYa~~

rehat td sempat g mah one of my student...siti nurhidayah....
sian dia...demam dekat seminggu..mkn tak selere..sedangkan dialah org yang paling kuat mkn...
td jumpe pun tak byk cakap cam selalu...diam n pandang jea kami..
ala..dayah..cikgu ase nak nangis tgk awak....cepatlah sembuh dayah....
nnti kita leh gelak2 lam kelas....makan byk2 eak.....

 sian dayah..dia tak larat nak senyum pun.....
seksi dayah nie...dia kata bdn dia panas sgt2...mungkin panas dalam nih..sian dia......

Thursday, October 14, 2010

~~sEsuaTu~~

aduhh...
penatnya nak melayan....
orang pun ada masalah org sendiri beb....
tak dapat nak layan ko jea..
huhuhuhuhuuu....
but..aku tetap aku...
tak nak pun aku kata nak..
biar org lain happy dan aku jua pastinya happy.....

pening nih...
terluka perasaan nih bile nak sembuh nie...
aduhhh....
sukarnya aku nak terima semua nih...

Tuesday, October 12, 2010

~~urMMsss..~~

apakah ini semua harus terjadi???
sesuatu yang tak mungkin difikirkan...
pening pale nak pikirkan...

ASTAGFIRULLAH~~~~
ya ALLAH,
berikan aku kesabaran,ketabahan dan ketenanganmu.....
semoga niat aku dirahmati ALLAH...
~~INSYAALLAH....

Monday, October 11, 2010

~~sUkaRnya~~

kenapa aku perlu lalui semua ini???
aku da tak mampu nak hadapi dugaan2 nih semua...
aku terlalu daif tuk harunginya seorang diri...

Mak,
Maafkan aku...
aku sayangkan mak...demi ALLAH....tapi apa mampu aku buat???aku tak bdaya nak buat apa2 tuk hidup aku.....

Abah,
Maafkan aku jua...
Aku jua sayangkan abah...demi ALLAH....aku tahu,aku bukan anak yang baik....tapi insyaALLAH selagi hayat dikandung badan,aku akan terus berjasa dengan mak & abah....terima kasih kerana telah bersusah payah untukku selama ini....

Kakak & adik2ku...
Maafkan aku...
Aku sayangkan kalian...aku pertaruhkan segalanya untuk hubungan adik-beradik kita...aku amat menyayangi kalian semua..aku tahu,kalian pasti tak rasa semua itu kerana aku tak pernah tunjukkannya...insyaALLAH, selagi nyawa dikandung badan,kalian tetap di hati ini....

::M::S::A::B::A::R::,
Kaulah segalanya dalam hidupku...
kaulah susah senangku...
tapi...
aku tak mampu lagi nak harungi segalanya seorang diri...
aku dah terlalu penat...
terlalu menjaga hati semua hinggakan aku sendiri terluka dan terseksa....
maafkan aku sekiranya aku melukakanmu...
aku tak berniat ape2...
cuma aku perlukan perhatian yang sukar tuk kau berikan....
maafkan aku....


Maafkan aku...
aku amat menyayangi kalian semua..
tapi apalah dayaku....
aku insan hina...
insan kerdil yang menumpang di dunia ini.....

maafkan aku........

Friday, October 8, 2010

~~~aRRggggHHHH~~~~

stressnya aku.....macam2 bnda dlm otak nih.....
kje,family,kwn2,private.....
aduhh,......
peningnya....
ikut ati nak jerit sgt2...
arrgggghhhh...
apa aku nak wat nih....
sape yang phm aku?????
sape nak tolong aku????
astagfirullahalazim.....
subhanalllah.....

Wednesday, October 6, 2010

Tuesday, October 5, 2010

~~aLaHaiiii~~~~~

bertunang...kawen....
adeh....
penat dah telinga nak dgr semua nih.....
tapi bile eak....
insyaALLAH......ada rezki...
Jodoh insyaALLAH dah ada...
rezkinya masih samar2.....
please...please..please....
doakan kami....
semoga ALLAH membuka pintu rezki kami dan semua umat islam....
ammmeeeennnnnn...........

~~asTagfiRuLLaH~~nauZuBiLLaH~~~

ermm...hari nie jea aku dgr 2 citer ngeri....
1st kete akak aku kna simbah asid...
takutnya aku....mujur kna kete...
nauzubillah lau kena akak aku.....
satu pengajaran buat akak n diri aku jua...
jaga diri..jaga nama,jaga perangai n sikap....
bukanlah nak kata kami jahat or etc...
tapi kita tak tahu apa yang org pikirkan ttg kita....
apa yg org tak puas ati ttg kita...
rite???ntahlah...ngeri gak aku dgr semua nih....
zaman skrg manusia sukar pikir n uat keputusan terbaik...
selalunya emosi mengawal segalanya.....

2nd stories...
my frenz sama2 kursus BTN kat Melaka dulu accident...
dia drive kete kna langgar ngan lori....
astagfirullah.....
lagi ngeri...now dia still kat spital n lam bilik x-ray (menurut rakan aku ar)
aku doakan dia selamat....


skrg kita bwk kete punyalah ikut peraturan tapi kita tak tau org lain camne eak....
sbb tuh aku suka pakai aircond n marah or bebel sorang2 lam kete...huhuhuhuuuu...
ala..nak kata aku gile??
ADA AKU KESAH?????
hahahahahahhahaaaaa

Monday, October 4, 2010

~~kegeDikKan MeLamPau~~~

02/10/10::Majlis PerkaHwinaN SahaBaTku MaRia @ aRie...
KegiLaaN raKan2ku BerGamBaR (tErmaSuK aKu LeR)hehehehheheheee.......










best sgt berkumpul ramai2 camni..walaupun ada lagi yang tak termasuk....in whatever happen...i lurve u all frenz....keep in tOuch~~~~~

~~~aduh...aduh...nak marah nih~~~

damn of u syg.....
dari td aku try msg n call...apesal off hp????nak kata bateri flat???huh....geram lak aiiii....sabar eiyla...sabar.... rilekz.....tapi aku GEEEEERRRRRAAAAMMMMMM.........

~~~OwH my StuDenT~~~

lor.....npe lak nie eak...heheheheheee...... actually baru hari nie aku pasan 1 of my student nih manje rupanya... hhehehheheee...camne aku pasan...td mase semua student da balik,dia nak balik gak but his brother da call aku suh dia tunggu...but dia nak gak balik jalan kaki...iiissskkkk...tak dapat aku nak benarkan deh.....jauh n ikut jalan besar....puaslah dia merayu..merayu dan merayu...aku plak mmg jahat...aku msg abang dia..hahahaahhaahaa.....sorry eak azrai...cikgu ko nih mmg camni...huhuhuhuhuuuu........

~~ermmm....kecewa & terluka~~~

sedih bile pkir manusia zaman sekarang....semasa korang susah...tebal muka seyh datang minta tolong....now... dah senang senyap camtu jea....dah tuh korang senang atas duit orang yang korang penah caci maki dan penah nak buang dulu...bukan nak ungkit tapi sedih sangat2 bile tgk life korang sekarang...korang langsung tak hormat orang tua yang selalu tolong korang dulu...sekarang korang langsung tak jenguk orang tua yang selalu tolong korang..nak tunggu kami pulak yang carik kalian....inikah balasannya???
terima kasih kerana telah membuat orang tua itu sakit dan menderita...kami tahu dia rindukan arwah anaknya tapi ada benda yang menghalang segalanya...semoga roh arwah berada dalam kalangan orang-orang yang dirahmati ALLAH.....