~~♥♥ wELcOme To EiylaJie's World ♥♥~~


~~sesuatu yang berada di luar jangkaan dan di dalam pemikiran~~

Friday, December 3, 2010

~~Allahuakbar~~

sakitku tak berkurang langsung...
bertambah sakit lagi....
apa yg patut aku buat lagi.........

weekend nie nak pergi mana yea???
mesti bosan sgt lau duk umah jea....
aduhhh.......
dah ar tak sihat....
bosan lagi........

Thursday, December 2, 2010

~~ya ALLAH~~

BatUkku MasIh tak Reda lagi...
subhanallah...
betapa sakitnya tekak,badan menanggungnya....
malam tdo tak lena....
sakit sangat2 badan nih.........
apa yang patut aku buat lagi????
semua ubat aku da mkan.....

Ya ALLAH...
aku redha sekiranya ini yang akan membuatkan aku mengingatiMu.......

Saturday, November 27, 2010

~~aPaKaH iTu??~~

ermmm..aku cuba tuk kuatkan semangat aku...
aku da tak larat nak terluka lagi...
i'm really tired...
i really need da time to make my self stable...

Ya ALLAH,kuatkan semangatku....
Tabahkanlah hatiku.....

1st time in ma life,aku buat tak tau jea ngan dia...
dia nak g ane,nakuat ape,aku tak kesah...
aku da penat...
aku mls nak bgaduh ape2 lagi...
aku da tak larat nak di maki hamun lagi....
tak larat nak di tuduh mcm2 lagi....

i wanna ma life back!!!!


sedihnya aty aku...
da dekat2 besday dia,dia wat hal camni...
ase patah sgt2 aty aku....
kecewa sgt2 aty aku...
aku da plan mcm2 tuk dia but............ = (
takperlah....
da my side....
it's ok....


i am a strong person.....
i am a good2 person....
insyaALLAH.........

Thursday, November 25, 2010

~~tenSiOnnYa aKu~~~

mangkuk hayun btul...
kata sayang,tapi lau sound kasi tepat....
tak leh ker ko sound aku elok2??????
cakap elok2?????
aku nih takde perasaan ker????
susah an....
aku nih cam org gile dok jaga ati ko....
ati aku????
aku nih da macam tmpt ko ungkit2.....
tmpat ko nak maki hamun....
cam sialll an....
aku sgt2 benci ko!!!!!!!!!!

Thursday, November 4, 2010

~~cuTi-CuTi~~

weekend nie agak bz.....
my aunty kawen kat nilai...
nikah jumaat 05/11/2010 pas asar...
sabtu nak g ikea ngan adik,adik ipar n qisyaku syg...
ahad ke nilai semula untuk tuk majlis besar-besaran my aunty...
wow...long journey....
mesti penat n penat...
aduh...bila ar sakit pinggang nih nak elok....
ubat??hehehehheeee...ubat sahabat baikku..
mana mampu nak telan sahabat baikku sendiri...
ehheheehhehehhehehheeee.....

~~kEhiLaNgaN yaNg paSti~~

Siti Nurhidayah Bt Azman...
Semoga kau aman disana...
kehilanganmu amat dirasai...
lepas nie cikgu pasti akan amat2 merindui keletahmu...

Siti Nurhidayah Bt Azman
~07/12/1995 hingga 02/11/2010~











kau pasti dalam ingatan kami......

Wednesday, October 27, 2010

~~oUcH~~

lately ase tak sihat sgt2...
bdn lemah..
otak sempit...
ase doWn sgt2.....
ase tak tentu arah......
penat...
semak.....
sakit.....
senak.....
adeehhhhh....adehhhhh.....
i need holiday...

Thursday, October 21, 2010

~~demaM & seLseMa~~~

adehh...
teruknya ase badan...
tak laratnya badan...
ngan stress lagi...
npelah ko tak paham aku???
saje bg aku semak pale lagi???
mlm td seharian aku tak leh tdo....
aduhhhh...

Friday, October 15, 2010

~~~sEdihnYa~~

rehat td sempat g mah one of my student...siti nurhidayah....
sian dia...demam dekat seminggu..mkn tak selere..sedangkan dialah org yang paling kuat mkn...
td jumpe pun tak byk cakap cam selalu...diam n pandang jea kami..
ala..dayah..cikgu ase nak nangis tgk awak....cepatlah sembuh dayah....
nnti kita leh gelak2 lam kelas....makan byk2 eak.....

 sian dayah..dia tak larat nak senyum pun.....
seksi dayah nie...dia kata bdn dia panas sgt2...mungkin panas dalam nih..sian dia......

Thursday, October 14, 2010

~~sEsuaTu~~

aduhh...
penatnya nak melayan....
orang pun ada masalah org sendiri beb....
tak dapat nak layan ko jea..
huhuhuhuhuuu....
but..aku tetap aku...
tak nak pun aku kata nak..
biar org lain happy dan aku jua pastinya happy.....

pening nih...
terluka perasaan nih bile nak sembuh nie...
aduhhh....
sukarnya aku nak terima semua nih...

Tuesday, October 12, 2010

~~urMMsss..~~

apakah ini semua harus terjadi???
sesuatu yang tak mungkin difikirkan...
pening pale nak pikirkan...

ASTAGFIRULLAH~~~~
ya ALLAH,
berikan aku kesabaran,ketabahan dan ketenanganmu.....
semoga niat aku dirahmati ALLAH...
~~INSYAALLAH....

Monday, October 11, 2010

~~sUkaRnya~~

kenapa aku perlu lalui semua ini???
aku da tak mampu nak hadapi dugaan2 nih semua...
aku terlalu daif tuk harunginya seorang diri...

Mak,
Maafkan aku...
aku sayangkan mak...demi ALLAH....tapi apa mampu aku buat???aku tak bdaya nak buat apa2 tuk hidup aku.....

Abah,
Maafkan aku jua...
Aku jua sayangkan abah...demi ALLAH....aku tahu,aku bukan anak yang baik....tapi insyaALLAH selagi hayat dikandung badan,aku akan terus berjasa dengan mak & abah....terima kasih kerana telah bersusah payah untukku selama ini....

Kakak & adik2ku...
Maafkan aku...
Aku sayangkan kalian...aku pertaruhkan segalanya untuk hubungan adik-beradik kita...aku amat menyayangi kalian semua..aku tahu,kalian pasti tak rasa semua itu kerana aku tak pernah tunjukkannya...insyaALLAH, selagi nyawa dikandung badan,kalian tetap di hati ini....

::M::S::A::B::A::R::,
Kaulah segalanya dalam hidupku...
kaulah susah senangku...
tapi...
aku tak mampu lagi nak harungi segalanya seorang diri...
aku dah terlalu penat...
terlalu menjaga hati semua hinggakan aku sendiri terluka dan terseksa....
maafkan aku sekiranya aku melukakanmu...
aku tak berniat ape2...
cuma aku perlukan perhatian yang sukar tuk kau berikan....
maafkan aku....


Maafkan aku...
aku amat menyayangi kalian semua..
tapi apalah dayaku....
aku insan hina...
insan kerdil yang menumpang di dunia ini.....

maafkan aku........

Friday, October 8, 2010

~~~aRRggggHHHH~~~~

stressnya aku.....macam2 bnda dlm otak nih.....
kje,family,kwn2,private.....
aduhh,......
peningnya....
ikut ati nak jerit sgt2...
arrgggghhhh...
apa aku nak wat nih....
sape yang phm aku?????
sape nak tolong aku????
astagfirullahalazim.....
subhanalllah.....

Wednesday, October 6, 2010

Tuesday, October 5, 2010

~~aLaHaiiii~~~~~

bertunang...kawen....
adeh....
penat dah telinga nak dgr semua nih.....
tapi bile eak....
insyaALLAH......ada rezki...
Jodoh insyaALLAH dah ada...
rezkinya masih samar2.....
please...please..please....
doakan kami....
semoga ALLAH membuka pintu rezki kami dan semua umat islam....
ammmeeeennnnnn...........

~~asTagfiRuLLaH~~nauZuBiLLaH~~~

ermm...hari nie jea aku dgr 2 citer ngeri....
1st kete akak aku kna simbah asid...
takutnya aku....mujur kna kete...
nauzubillah lau kena akak aku.....
satu pengajaran buat akak n diri aku jua...
jaga diri..jaga nama,jaga perangai n sikap....
bukanlah nak kata kami jahat or etc...
tapi kita tak tahu apa yang org pikirkan ttg kita....
apa yg org tak puas ati ttg kita...
rite???ntahlah...ngeri gak aku dgr semua nih....
zaman skrg manusia sukar pikir n uat keputusan terbaik...
selalunya emosi mengawal segalanya.....

2nd stories...
my frenz sama2 kursus BTN kat Melaka dulu accident...
dia drive kete kna langgar ngan lori....
astagfirullah.....
lagi ngeri...now dia still kat spital n lam bilik x-ray (menurut rakan aku ar)
aku doakan dia selamat....


skrg kita bwk kete punyalah ikut peraturan tapi kita tak tau org lain camne eak....
sbb tuh aku suka pakai aircond n marah or bebel sorang2 lam kete...huhuhuhuuuu...
ala..nak kata aku gile??
ADA AKU KESAH?????
hahahahahahhahaaaaa

Monday, October 4, 2010

~~kegeDikKan MeLamPau~~~

02/10/10::Majlis PerkaHwinaN SahaBaTku MaRia @ aRie...
KegiLaaN raKan2ku BerGamBaR (tErmaSuK aKu LeR)hehehehheheheee.......










best sgt berkumpul ramai2 camni..walaupun ada lagi yang tak termasuk....in whatever happen...i lurve u all frenz....keep in tOuch~~~~~

~~~aduh...aduh...nak marah nih~~~

damn of u syg.....
dari td aku try msg n call...apesal off hp????nak kata bateri flat???huh....geram lak aiiii....sabar eiyla...sabar.... rilekz.....tapi aku GEEEEERRRRRAAAAMMMMMM.........

~~~OwH my StuDenT~~~

lor.....npe lak nie eak...heheheheheee...... actually baru hari nie aku pasan 1 of my student nih manje rupanya... hhehehheheee...camne aku pasan...td mase semua student da balik,dia nak balik gak but his brother da call aku suh dia tunggu...but dia nak gak balik jalan kaki...iiissskkkk...tak dapat aku nak benarkan deh.....jauh n ikut jalan besar....puaslah dia merayu..merayu dan merayu...aku plak mmg jahat...aku msg abang dia..hahahaahhaahaa.....sorry eak azrai...cikgu ko nih mmg camni...huhuhuhuhuuuu........

~~ermmm....kecewa & terluka~~~

sedih bile pkir manusia zaman sekarang....semasa korang susah...tebal muka seyh datang minta tolong....now... dah senang senyap camtu jea....dah tuh korang senang atas duit orang yang korang penah caci maki dan penah nak buang dulu...bukan nak ungkit tapi sedih sangat2 bile tgk life korang sekarang...korang langsung tak hormat orang tua yang selalu tolong korang dulu...sekarang korang langsung tak jenguk orang tua yang selalu tolong korang..nak tunggu kami pulak yang carik kalian....inikah balasannya???
terima kasih kerana telah membuat orang tua itu sakit dan menderita...kami tahu dia rindukan arwah anaknya tapi ada benda yang menghalang segalanya...semoga roh arwah berada dalam kalangan orang-orang yang dirahmati ALLAH.....

Thursday, September 30, 2010

~~peLik & aJaiB~~

ermmm....
lama dah tak msg2...kali nih msg2 plak...whats meaning in that actions???OMG....i need to carefulll.....may be got something to make me down or whatever....but i'm still ok....insyaALLAH...
harinih penat sgt...penat mental & fizikal....i dunno why...but i got warmed up....huh...persetankan semua tuh....
n i dunno what in my head....aaaarrrggggggghhhhhhh....STRESS!!!!!!!!!

Friday, September 24, 2010

~~aLhamDuLILLah~~

~~heehee..baru pulang dari rumah kak jam ex-CC tempat aku kje...umah terbuka di tengahari jumaat... Kenyang....dapat makan rendang ayam kampung..perrgghhhh... favorite aku....heheheheheee... mmg terbaeeekkk dari ladang ar...hahahhahahaaaa.....esok apa plan eak???ermmm....nak kuar jalan2 ker??? macam malas..tapi teringin...hahhahahaahaaaa...now kat opis ada donut big apple 1 box..adeh....makan lagi...taknak makan tapi kena gak makan sebab ada orang belanja an...pelan2 kayuh eiyla...hahahhahaaaa...oklah.... nak makan sebentar bersama BiG aPpLe...heheheheheheheeee...... 

~~saLam~~

assalamualaikum dan salam 1 malaysia all...adoiii..pagi2 da ada masalah dgn student....memang menguji kesabaran aku di pagi jumaat yang mulia nie.....tapi nak wat camne an..redha jelah....n td aku buka fb...ada msg..."luv u adik" hehheheheheeee...so sweet...but something plak bile bace....adeh...apakah perasaan itu??? huhuhuhuhuuuu...gatai nih....
malam td aku n family celebrate besday my small cousin...yang ke 4 tahun...balik jea kje...mandi2 n siap2 g beli kek ben10...then g rumah mak ngah (my mother's lil sis)...we celebrate...best2....makan2..borak2.....cukup
family only....tak payah org lain...family sendiri pun da ramai.....heheheheheheeeee.....

Thursday, September 23, 2010

~~NuR QiSya sYaFiYyah~~

My Niece :: Nur Qisya Safiyyah Bt Ab Halim::
aduh....sayang bangat sama ini anak...ase nak picit2 jea...huhuhuhuuu..lahir pada 11 Ogos 2010...1st ramadhan1431H....  di Hospital Tuanku Jaafar, Seremban...semoga menjadi anak yang solehah....

~~fariSh IsKandaRku SaYanG~~

LeLaki yanG aMaT aku SayangI......
degil...lasak..comel...cute...dan paling penting dia jua menyayangi aku seperti mana aku menyayanginya... huhuhuhuuu.... adik..u should study hard n smart 4 ur future tau...n paling best nak share, my sayang nie pandai main daun terup tau..hehehheeeee..him blaja math dari daun terup...b4 tdo...pasti tnya...kak ngah...4 ngan 5 mana lagi besar??hehhehehehheee...GOOD boy..semoga farish jd anak yang soleh di masa hadapan....InsyaALLAH......

~~riNdu & meRindui~~

ana,ein & eiyla

Gambar nih kami kat pusat karaoke kat wangsa walk...bulan pose time nih...astagfirullah....apesal tak g terawih??heheeheheheee...tapi kami had fun bersama...now i'm really missed them so much...nak jumpe n kumpul sama2 sungguh sukar..nntilah...kot ada masa n rezeki eak......miss u all lots...

23 SePteMber 2010

saLam....
lama daH tak Update aN....dekat setahun kot...hehehheee...lor..bukan taknak update.... kadang2 bz...kdg2 malas..tapi lebih pada malas kot....huhuhuhuu....pasni insyaALLAH....lau rajin2 aku update lagi eak....hehehheeee...
mlm nie aku nak celebrate besday my lovely cousin..mOhd FaZruL IzHam...yang ke 4 tahun... heheheheheee...i love them adik beradik....tunggu kak ngah balik eak sayang....kita makan kek... hehehheheheee...
ermmm...apa lagi nak cakap eak???ha...musim raya nih...banyaknya dapat jemputan open house... tapi bukan dekat2...nak sgt pegi..tapi MALAS...hahahahahahaaa....makan pun MALAS an... hihihihihiii....tengoklah pada keadaan....semoga ALLAH memberi kerajinan pada aku....